Z okazji Dnia Pizzy w warszawskiej Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej i w Towarzystwie Edukacyjnym Vizja odbył się międzynarodowy dzień Pizzy. Uczelnia we współpracy z "Pizza by the slice" na ulicy Chmielnej w Warszawie zorgarnizowała dla przedszkolaków oraz uczniów szkoły podstawowej warsztaty z robienia pizzy z właścicielem sliców Albertem Sukiennikiem. Zdradził tajniki i składniki perfekcyjnej pizzy.
Po warsztatach odbyła się degustacja przyrządzonej pizzy dla studentów, uczniów oraz kadry pracowniczej.
O całość wydarzenia i organizację m.in. dostarczenia profesjonalnych piecy do pizz zadbał Bartosz Adamski, popularny uczestnik programu Masterchef oraz twórca kanału Bartek bez przepisu, dla którego gotowanie jest pasją.
Wideo
Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.