Tomasz Leśniak, kucharz reprezentacji Polski o dietach kadrowiczów

Nowiny24
- Gotowanie dla sportowców różni się od standardowego gotowania restauracyjnego czy hotelowego. Niektóry produkty niejednokrotnie pokazuje się pierwszy raz - np. olej kokosowy, komosy ryżowej, ryżu czerwonego. Dzisiaj serwowaliśmy kotleciki z kurczaka panierowane w amarantusie w bułce bezglutenowej. Wyglądają bardzo podobnie jak kotlet schabowy, ale są zupełnie inne - przyznaje kucharz kadry, Tomasz Leśniak. - Każdy z piłkarzy miał badania na nietolerancje pokarmowe. Na tej podstawie eliminuje się z diety produkty, których nie może jeść dany zawodnik. Głównie chodzi o gluten, jajka, laktozę.

REPREZENTACJA w GOL24

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Tomasz Leśniak, kucharz reprezentacji Polski o dietach kadrowiczów - Gol24

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Mania
Człowieku czym Ty żywo są tych biednych piłkarzy , to co serwujesz im to dieta szpitalna dla chorych , po czym oni mają mieć siłę biegać 90 min po boisku po tej chudej perlicy , Ty nie wiesz jak wygląda rosół !!!! Przeczytaj przepis naszych babć , tłuszcz , jajka dodaje energi a nie węglowodany ani suche grilowane piersi , zmien zawod
Wróć na i.pl Portal i.pl