Różowy KitKat Ruby: Gdzie kupić KitKat Ruby od Nestle? [CENA] Jest już w sklepach. Ile kosztuje różowy KitKat?

ow
Różowa czekolada to nie tylko słodka masa, ale prawdziwa, naturalna czekolada, powstała z ziaren kakaowca Ruby. To właśnie ta nietypowa odmiana nadaje czekoladzie rubinowego koloru.
Różowa czekolada to nie tylko słodka masa, ale prawdziwa, naturalna czekolada, powstała z ziaren kakaowca Ruby. To właśnie ta nietypowa odmiana nadaje czekoladzie rubinowego koloru. mat. prasowe/youtube.com
Różowy KitKat Ruby można juz kupić w polskich sklepach. KitKat z rubinowej czekolady to zupełnie nowy smak. Gdzie kupić różowego KitKata Ruby? Jak smakuje różowa czekolada? Rubinowe KitKaty zrobiły już furorę w Japonii i Korei Południowej, teraz czas na Polskę. KitKat z Rubinowej czekolady to baton, w którym wykorzystana jest czekolada ze specjalnej odmiany kakaowca - Ruby.

Gdzie kupić różowy KitKat Ruby?

Na razie KitKat Ruby nie będzie dostępny wszędzie. Gdzie kupić będzie można słodkie batoniki z różowej czekolady? Producent lakonicznie informuje, że KitKat rubinowy jest już dostępny w wybranych sklepach, m.in. w sklepach sieci Żabka.

Cena KitKat Ruby prawdopodobnie w każdym sklepie jest taka sama. Różowy KitKat kosztuje 3,99 zł.

Różowy KitKat Ruby w Polsce

Początkowo, w styczniu 2018, KitKat Ruby dostępny był na azjatyckich rynkach - w Korei Południowej i Japonii. Po dobrym przyjęciu, różowy KitKat trafił również do Europy i Ameryki. Pierwsza będzie Wielka Brytania, później Niemcy. W Polsce pojawił się w połowie kwietnia.

Różowy KitKat w Polsce jest kolejnym produktem z serii popularnych batonów. W tej chwili na rynku dostępne są KitKaty z czekolady mlecznej, białej oraz z orzeszkami ziemnymi. KitKat Ruby uzupełni więc paletę produktów o zupełnie nowy smak.

różowy Kitkat Ruby

Jak smakuje KitKat Ruby?

Oprócz koloru, różowa czekolada ma również nieco inny smak niż klasyczna, ciemna lub mleczna. Wyczuwalne są tu świeże owoce, najbardziej jagody. Należy jednak pamiętać, że rubinowy kolor czekolady osiągnięto nie poprzez barwienie masy jagodami czy sztucznymi barwnikami, więc smak owoców nie wiąże się z nimi.

Rubinowa czekolada Ruby - co to jest?

Rubinowa czekolada powstała w drugiej połowie 2017 roku dzięki staraniom szwajcarskiej firmy Barry Callebaut. To ta sama firma, która 80 lat temu wypuściła na rynek białą czekoladę.

Różowa czekolada to nie tylko słodka masa, ale prawdziwa, naturalna czekolada, powstała z ziaren kakaowca Ruby. To właśnie ta nietypowa odmiana nadaje czekoladzie rubinowego koloru.

Tuż po ogłoszeniu przez Barry Callebaut odkrycia różowej czekolady Ruby o jagodowym smaku i rubinowej barwie, firma Nestle rozpoczęła przyspieszoną produkcję nowych batonów. Zazwyczaj wprowadzenie nowego produktu na rynek zajmuje przynajmniej dwa lata, w tym przypadku było to kilka miesięcy. Możemy więc sobie tylko wyobrażać, jak zacięta jest walka o wprowadzenie produktów z różowej czekolady Ruby.

Różowa czekolada to nie tylko słodka masa, ale prawdziwa, naturalna czekolada, powstała z ziaren kakaowca Ruby. To właśnie ta nietypowa odmiana nadaje czekoladzie rubinowego koloru.

Różowy KitKat Ruby: Gdzie kupić KitKat Ruby od Nestle? [CENA...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo

Materiał oryginalny: Różowy KitKat Ruby: Gdzie kupić KitKat Ruby od Nestle? [CENA] Jest już w sklepach. Ile kosztuje różowy KitKat? - Dziennik Zachodni

Komentarze 6

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

P
Pati
Niecale 5zl powiem ze nic specjalnego.
D
D
Witam kupiłam dziś batonik o którym mowa w sklepie Carrefour Mława. Byłam bardzo zaskoczona, ale nie smakiem tylko ceną. Baton sam w sobie smaczny, zapłaciłam za 1 sztukę 5.65zł. Mój błąd że przed zakupem nie sprawdziłam. Osobiście jednak za tą cene polecała bym czekoladę
P
Piotr Krzciuk
To oczywiste. I nie zmienia niczego - pokazuje, że tę czekoladę trzeba ratować kwasem cytrynowym żeby w ogóle jakoś smakowała.
L
Logika
A nie pomyślał pan o tym ze to jest skład całego KitKata a nie tylko czekolady?
m
mniam
Ale mi smaka narobiliście, będę szła po czekoladową pizzę guseppe do sklepu to się rozejrzę za tymi różowymi batonami, bo wyglądają genialnie.
P
Piotr Krzciuk
KitKat z "rubinową" polewą pojawił się już w Żabkach. Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mąka pszenna, pełne mleko w proszku, tłuszcz palmowy, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator (lecytyny), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), tłuszcz mleczny, preparat serwatkowy w proszku, sól, substancja spulchniająca (węglany sodu).

Temat szalenie rozdmuchany, w smaku - cukier i kwas cytrynowy, żadnych ciekawych nut aromatycznych samej czekolady. Wielkie halo robi się z koloru, mimo że białe czekolady jednego z austriackich producentów dawno można było dostać w podobnie niezwykłych kolorach. Łatwiej mi nazwać kolejnym rodzajem czekolady np. "czekoladę blond" od francuskiej Valrhony (podobna do wedlowskiej karmelowej), albo - z pełnym przekonaniem - tzw. czekolady ciemne mleczne (dark milk) czy czekoladę 100% czyli masę kakaową bez dodatków. Ruby nie zasługuje na miano czwartego rodzaju czekolady - jeśli już, jest jednym z tysięcy. Zwłaszcza póki nie usłyszymy od Callebauta jak oni naprawdę ją zrobili.

Najprawdopodobniej w ogóle nie chodzi o jakiś nowy rodzaj ziaren kakao, a - sugerując się patentami należącymi do producenta rubinowej czekolady - zmianę procesu postępowania z ziarnami kakao na plantacji, po zbiorach ziaren nie fermentując, tylko sztucznie zakwaszając ziarna przed ich suszeniem, żeby zachować różowy kolor. Skoro nie było tam normalnej fermentacji, nie ma też typowych nut smakowych kojarzonych z czekoladą.

Gdyby publicyści z całego świata poświęcili tyle energii zgłębianiu świata prawdziwej czekolady (tej z rozsądną dawką kakao i bardzo krótkim składem), ile zużyli w ostatnich tygodniach na zajmowanie się rubinową, ten świat niechybnie zmieniłby się na lepsze.
Wróć na i.pl Portal i.pl