PolskaTimes.pl

Najlepszy program TV w sieci

czwartek 09 lutego 2012 r. imieniny obchodzą: Apolonia, Eryka, Cyryl

Polska » Forum » Szczecin » Kultura » Dyskusja

informacja:
W podanym wątku nie ma żadnych odpowiedzi

To smiech (1)

Max (57.250.245.xxx) 09.03.09, 13:39

Wybudujcie najpierw obiekty, na ktorych mozna na poczatek rozgrywac Mistrzostwa Europy i Swiata w roznych dyscyplonach. Takie obiekty sa we wszystkich krajach Europy. Wybudujcie basen sportowy 50m obiecany od lat w Warszawie. Jest wiele utelentowanych mlodych plywakow, ktorzy wygrywaja Mistrzostwa Europy i Swiata juniorow ale zeby zdobywac dalsze sukcesy seniorskie musza miec sportowe baseny 50m w najwiekszych miastach, gdzie sa osrodki szkolenia plywakow (SMS-y i AWF-y). Tylko dwa baseny 50 m na cala Polske (na rowincji w Ostrowcu Swietokrzyskim i Gosrzowie Wlk.) to skandal! Talenty plywackie zostana bezpowrotnien zmarnowane a Olimpiade w Londynie i olimpiade nastepna po Londynie mozna juz skreslic, skoro minister Drzezwiecki zapowiada budowe basenu 50 m w Warszawie w ...2017 r. To sa kpiny z polskiego sportu poza oczywiscie miwernotami pilkarzami, na które sie chucha i dmucha.

regulamin

Zaloguj się

Zarejestruj się

Przypomnij hasło

chory pomysł
xfj Durny pomysł. wystarczy że całe miasto zapier...ne jest reklamami. »

Pożegnanie bez bcenzury
krakers Gdy ktoś umiera żegna się go bez utajniania win, może z wybaczeniem!! Noblistka wierna była swym przekonaniom przez długie lata. To nie był poryw młodości, czasów tragicznych ale wybór świadomy. Uwielbiała Lenina i Stalina rozpaczała po jego smierci w 1953 r.pisała żałobny wiersz juz w pare dni po tej wiadomości wiec moim zdaniem nie można sie gniewać gdy sie to przypomina. np. Wiersz Na śmierc Stalina - Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profilczwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże, nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. Z pewnościa nie chciałaby by jej twórczość chowac do szuflady także i tą, więc prosze to zrozumieć. Nie wiem czy będzie w czasie ceremonii żałobnej recytowana poezja ale tamte wiersze i pózniejsze nawet niektóre z lat 80 tych nie można wybiórczo traktować!!! Ja doświadczyłem cenzury i chcialbym by raz na zawsze pozbyć sie tych metod!! »

Szkoła Podstawowa nr 40
rodzic Dziś pani w dyżurce była bardzo zajęta rozmową. Nie patrzyła kto wchodzi i wychodzi z budynku. Wczoraj zaś dwie panie (!) były bardzo zajęte czytaniem gazet. Te panie pownny stać na środku korytarza i patrzeć, a nie chować się za pulpitem. Przecież nawet wyjście z dyżurki zajmuje parę chwil! »

a jaki kolor chcą ci niezadowoleni
W-w protestować to potrafi każdy głupi »

:)
:) :) »

Ja bym...
wgw dał milion darowizny na Górnik 1979 Łęczna żeby potem móc odliczyć od podatku. A resztę bym w coś zainwestował... może w greckie banki ? ; D »

Byłem w Anglii, zostałem okradziony
spokojny Oburzamy się na „złych Holendrów“ ale z moich doświadczeń podczas pobytów za granicą niestety obraz „dokonań” naszych polskich rodaków jest często wątpliwy. Byłem w Anglii, zostałem okradziony. Przez kogo? Kolegów z pracy, a byli wśród nich Afrykańczycy z różnych krajów, Turcy ale niestety zrobili to Polacy. A jeden z moich polskich „kolegów” wyjechał w inne miejsce a potem przychodzi do mnie Afrykańczyk i pyta jak się przyrządza te polskie zupki w proszku, które od Polaka kupił a to były groszowe kisiele a nie jakieś zupy. Czyli znowu oszukaństwo. No i jak jestem za granicą to mam po usłyszeniu mowy ojczystej biec do gościa z okrzykiem „witaj rodaku”? Nie robię tego, bo tylko bluzgi słychać a jak gdzieś jakieś grupki się tworzą podpite to często Polacy. Owszem Holender, Niemiec czy Anglik też chleją i to na potęgę. Ale w chałupie czy knajpie a nasi gdzieś ordynarnie pod sroczem żeby potem polewać ciepłym moczem trawniki przy Wiktoria Station w Londynie. Wstyd, chamstwo i złodziejstwo. A potem się dziwimy, że Amerykanie nam wiz nie dają. A jak mają dawać skoro ludzie idą do ambsady USA jako „turyści” w kombinezonach roboczych i z wiertarką pod pachą. »