MiRy (89.206.33.xxx) 05.09.10, 13:22
Od pewnego czasu wszystkie formy sztuki a w szczególności teatr i muzykę toczy rak którego siłą życiową jest brak szacunku dla godności ludzkiego ciała w szczególności (a człowieka w ogólności) a także brak zdecydowanego sprzeciwu krytyków i widzów. Wytworzyła się od wielu lat taka cicha zmowa że jak ktoś ukończył studia artystyczne to wolno mu mazać fekaliami w naszych poglądach na piękno sztuki.
Krytyk i widz zachowują się wyczekująco jakby wstydząc się posądzenia o nieznajomość sztuki jeśli pokaz chwyci kasowo dorabia mu się protezę wartościowego artystycznie. Zamiast z pogardą odrzucić ten cały brud ludzie przezwyciężając wstręt na siłę nieomal doszukują się w tych moralnych odchodach piękna a usuwają przy tym ze świata swoich ocen moralność jako podstawę tego co ludzkie.
Ale to dopiera początek. Do jakich poniżających zachowań zdolni są tego typu autorzy będzie można wkrótce zobaczyć. Szczęśliwi ci którzy nie chcą tego oglądać i nie będą się kąpać intelektualnie w tego rodzaju szambach.
Czy widzieliście co może człowiek ze zwierzętami w cyrku ?
O wiele więcej może zło z człowiekiem który mu ulega zwłaszcza jeśli jest uzdolniony artystycznie.
MiRy
Bartoszewski
Davor Shearer z Lublina
A Pan prof. Bartoszewski z tym swoim wyzywaniem ludzi od bydła też jest z kosmosu?
Żenujący felieton I. Zalewskiego. »
PANIE GENERALE
MAX- WYBORCA PIS
NAPISZĘ TAK JAK ZA ROK ZOBACZĘ TYLU GENERAŁÓW DYWIZJI ILE JEST DYWIZJI TO POWIEM ZE WARTO BYŁO SIĘ PANU Z TYMI LUDZI ZADAWAĆ !!!- PAN TO CZYTAJĄC WIE PEWNIE CO MAM NA MYŚLI!! A CO DO WOJSKA ZAWODOWEGO TO WIE PAN DOBRZE JAK I JA ŻE NAS PODATNIKÓW CZĘSTO ZBYT CZĘSTO WOJSKO I NADZÓR CYWILNY OSZUKIWAŁO ! - ALE WIEM ZE TO NIE PANA WINA !!
»
Jak zawsze porażki,przegrane powstania, klęski
masik
Własciwie po Kaczyńskim niczego innego się nie spodziewam. Miesięcznica Smoleńska, swieczki na grobach powstańców najlepiej codziennie . A świat leci do przdu i nic tego nie zmieni. »
Brawo panie Duda
Renata
NOBEL SIE W GROBIE PRZEWRACA SŁYSZĄC TEGO KRETYNA. »
Najwyższy czas
Lesio
Zdanowska już wykazała swoją niekompetencję, Łódź dłużej nie może czekać, szkoda czasu. Jej poprzednik był też do niczego, może teraz znajdziemy kogoś właściwego. »
Hasła na wiecach to bardzo ciekawa literatura.
tralala
Podczas dzisiejszego marszu przeczytałem również:"Pierwsza taczka dla Dworaczka". Nie można odmówić trafności przekazu. »
TV Trwam
Mario
ciekaw jestem wyniku głębokiej zadumy Temidy nad tematem prawa do wolności słowa w Polsce. Mam nadzieję, że nikt nie będzie go podważał... inaczej czas wyciągać powielacze :) »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie PolskaTimes.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.