JEŻELI
tym (85.221.155.xxx)
12.03.10, 22:47
JEŻELI
tym (85.221.155.xxx)
12.03.10, 22:47
Walendziak o J.Karnowskim mówi, jako o uczciwym osobniku - przypomina mi się natychmiast "moralista" od afery Stella Maris Gocłowski, w taki sam sposób oceniający Karnowskiego.
Poza tym, jakiś taki podobny ten Wiesio do Tadeusza.
wywiad
walendziak (94.75.71.xxx)
12.03.10, 23:16
Zawsze uważałem, myślę o polityce, że Walendziak jest grubo, b. grubo przeszacowany, ale ten wywiad, poniżej poziomu podłogi. Wstyd.
Jak to się ludzie zmieniają...
Ewa Pobratyńska (79.191.50.xxx)
12.03.10, 23:18
Jak to się ludzie zmieniają...
Ewa Pobratyńska (79.191.50.xxx)
12.03.10, 23:18
Pan WW drugiego dnia po nominacji na prezesa TVP siedział w brudnych dżinsach na stole w newsroomie przy Placu Powstańców, machał nogami w brudnych butach i cedził przez zęby ze złośliwym uśmiechem: - Koniec z kulturą w dziennikach, kultura - Bacutil!
A do braci K. wprost się modlił.
I proszę - nie minęło wiele lat, afer finansowych czy skandalu obyczajowego nikt już temu żarliwemu katolikowi nie pamięta, świństw wyrządzonych iście po katolicku ludziom także - można z miedzianym czołem występować w roli mędrca...
Obrzydliwe.
To paskudny typek jest!
. (217.98.20.xxx)
12.03.10, 23:43
To paskudny typek jest!
. (217.98.20.xxx)
12.03.10, 23:43
Kiedyś jadł z ręki Kaczorom, ba, całował te ręce. Teraz je kala. Wstrętne!
Sorry Winetou biznes is biznes !!!
konserwa1 (77.255.4.xxx)
13.03.10, 00:11
Sorry Winetou biznes is biznes !!!
konserwa1 (77.255.4.xxx)
13.03.10, 00:11
Jak to ludzie zmieniają się kiedy idą w biznesy jakoś tak hardzieją a do tego srają w gniazdo z którego się wywodzą.
Następny do szukania haków na PiS
pasazer Boeinga (89.75.215.xxx)
13.03.10, 00:34
Następny do szukania haków na PiS
pasazer Boeinga (89.75.215.xxx)
13.03.10, 00:34
Stek bzdur, ten koleś chyba jakieś lekarstwa do nosa zazywał, "Karnowski to uczciwy samorządowiec" tak o facecie z tuzinem zarzutó prokuratorskich, "Tusk równorzedny partner Sarkoziego", widzisz a nie grzmisz.
Matko Boska...
Citizen (90.156.88.xxx)
13.03.10, 01:11
Matko Boska...
Citizen (90.156.88.xxx)
13.03.10, 01:11
... Panie Wiesławie, co Pan wygaduje?
Co, to właściwie czytałem, ale - czemu???
Spalarnia kasy OFE
onex (89.75.49.xxx)
13.03.10, 01:28
Spalarnia kasy OFE
onex (89.75.49.xxx)
13.03.10, 01:28
Były prezes Kredyt Banku (finansował Stella Maris), Stanislaw Pacuk (w latach 80-tych pulkownik I Dep. MSW) opowiadał w trakcie biznes lunchu, że Walendziak to syn ...abp. Gocłowskiego...Panie Walendziak niech Pan raczej opowie ile pieniędzy OFE utopiły w Prokomie, Biotonie i Petrolinveście i dlaczego? Na czym polega magiczna zdolność R.Krauzego do przekonywania OFE do "palenia pieniędzy" w biznesy tegoż oligarchy? Dobrze poinformowane wróble ćwierkają na dachach, że to służebne służby.
Walendziak
west (70.68.59.xxx)
13.03.10, 05:10
Walendziak
west (70.68.59.xxx)
13.03.10, 05:10
Podobaja mi sie te wszystkie wydziwiania na Walendziaka.
Boli jego ocena PiSu i Kaczynskich i to widac bardzo.
Dobrze jednak, ze przypomnial, ze to on reczyl wlasnym majatkiem, podobnie jak Dorn, kiedy trzeba bylo. I wlasny zad nadstawial.
A ze potem przejrzal na oczy i dal sobie spokoj z Kaczynskimi, to jedynie swiadczy o rozsadku.
Nie on pierwszy i miejmy nadzieje, ze nie ostatni.
Kolejny tez raz okazuje sie, ze milosierdzie wobec bliznich u blizniakow na pstrym koniu jezdzi:)
Wsi nie istnieje
x (195.117.41.xxx)
13.03.10, 07:08
Wsi nie istnieje
x (195.117.41.xxx)
13.03.10, 07:08
Szok
Duch WSI i jego interesów nie istnieje. W Polsce nie ma agentów Rosji. Na Litwie jest ich 3000. A w Polsce ile
30000 do 100000. Ilu z nich jest na samej górze. Polska to szczęśliwa wyspa bez popieprzonych biznesmenów rżnących lasy po wyciągi bez ponoszenia kosztów na rzecz skarbu państwa.
Jak kandydat platformy zwycięży to zobaczycie cuda. Wytną lasy i nie tylko wszędzie.
Ale autostrada będzie omijać Rospudę długim łukiem. Bo Bagno jest najważniejsze.
Mądrzyć się za cudze pieniadze zawsze łatwo.
Raf (80.55.13.xxx)
13.03.10, 08:31
Mądrzyć się za cudze pieniadze zawsze łatwo.
Raf (80.55.13.xxx)
13.03.10, 08:31
Wstyd panie Walendziak, jak nazwać człowieka, który zamiast dbać o państwo dba o interes ograniczonej grupy obywateli, wykorzystując polityczne doświadczenie i kontakty?!
Mijasz się z prawdą i rzeczywistością panie Wiesławie.
Dlaczego PIS ?
1.Bo jestem konserwatystą. Wartości tradycyjne są dla mnie ważniejsze od wartości salonowych.
2. Bo wierzę, że każda realna zmiana (rewolucja) jest nieestetyczna w przeciwieństwie do pozornych zmian estetycznych.
3 . Bo cieszy mnie obecny pluralizm w mediach- w przeciwieństwie do czasów monopolu na poprawność polityczną ustaloną przez jeden ośrodek ideologiczny- swobodny dostęp do poglądów i opinii na różnych biegunach światopoglądów od Michnika do Rydzyka z zapełnioną przestrzenią pomiędzy nimi. Cieszą mnie debaty publiczne w których konkurują różne mainstreamy, potyczki prawicowych publicystów Semki, Ziemkiewicza ,Wildstaina, Karnowskich czy Zaremby z ich lewicowymi i salonowymi odpowiednikami jak Lisem , Żakowskim , Najsztubem, Parandowską czy Olejnik.
4. Bo pamiętam większość grzechów III RP.
5. Bo wierzę, że należało zlikwidować WSI , powołać IPN oraz CBA jako panaceum na gnijące Państwo. Myślę, że większość błędów (grzechów) tych instytucji jest spowodowana, warunkami w jakich musiały funkcjonować. Borykając się z krytyką środowisk z nurtu fanatycznego elitaryzmu mającym wielki wpływ na "pokolenie szkła kontaktowego"
musiały udowadniać swoją skuteczność i przydatność poprzez szybkie przedstawianie sukcesów.
Stąd czasami działania szybkie , pochopne ,nieprofesjonalne, nieudane konferencje prasowe, przedwczesne wyjawianie dowodów winy, ferowanie wyroków. Ale i angażowanie się w kampanię wyborczą i działanie w myśl zasady "cel uświęca środki".
Jeżeli nie da się inaczej oczyścić Państwa i zmienić mentalności obywateli oraz przywrócić im prawa do pełnej wiedzy historycznej zamkniętej w archiwach to byłbym w stanie to zaaprobować.
6. Bo nie zakładam a priori, że PIS jest zły wobec czego wszystko z czym walczy jest dobre i białe jak sądzi część mediów i opozycji, dla których Sawicka i Kaczmarek są wytworem "obecnego układu" a Kaczyński to strażak co podpala, gasi i pręży pierś do orderu.
Przeciwnie mnie prezentacja prokuratury w hotelu Mariot uświadomiła kto jest rzeczywistym właścicielem Państwa. Nie przekonują mnie za to krytycy, wyśmiewający wcześniej słowo układ by potem wmawiać nam ,ze prawdziwy układ stworzyli bracia Kaczyńscy poprzez przyjęcie do rządu ludzi pokroju Netzela , Kornatowicza, Kaczmarka.
By zaakceptować takie rozumowanie , należałoby przyjąć ,iż wcześniej lub przy innej władzy nie było lub nie byłoby takich zależności, bisnesu i polityki.
Nie wierzę w to i raczej jestem skłonny przypuszczać ,że przy innej władzy ta nić zależności byłaby, miałaby się dobrze i nie zostałaby przecięta.
Wiem że na miejscu Kornatowicza , Kaczmarka , Netzla mógłby być minister Xsiński lub Ysiński członek rządu PIS-u , PO czy SLD. I pewnie takie rzeczy były normą w III RP. A pewien pokój na 40 piętrze w hotelu Mariot zapewne wiele widział .
Mogę sobie wyobrazić również przedstawicieli mediów, którzy byli na każde skinienie "Grubego Ryśka". Ilu ich było? Krauze zatrudnia ich sporo. Bo i tu również następuje gładkie przejście jak z polityki na etat do Pana Prezesa.
Wiesław Walendziak z TP, Marek Zieleniewski, były wicenaczelny "Wprost", Bożena Wawrzewska, była wicenaczelna "Rzeczpospolitej", Rafał Kasprów i Maciej Gorzelińskidbają obecnie o wizerunek Krauzego.
Ilu go wspiera po kryjomu , siedząc na etacie w swoich gazetach? Może to ci sami co tak ochoczo wyśmiewali rzekomy układ ? Ci sami co do końca twierdzą, że skoro jakaś afera nie zakończyła się skazująco w procesie sądowym to znaczy że faktycznie jej nigdy nie było. W ten sposób np. łatwo, można przyjąć, że Rywin był wariatem działającym w pojedynkę. A grupa trzymająca władzę to mitomania. Na szczęście obecnie już mało kto w to wierzy, choć część dziennikarzy jeszcze do niedawna próbowało nam to wmówić.
Osobiście uważam, że tylko PISowska władza , może po części z pobudek ideowych , ale w większości z pragmatycznych interesów wyborczych, jako jedyna i pierwsza wydała realną walkę z patologiami III RP i dotychczasowymi właścicielami Państwa.
7. Bo widziałem dobrze udokumentowaną korupcję Sawickiej .Widziałem później jej teatr oraz słyszałem chór dziennikarzy broniących jej jako słabej kobiety ofiary reżimu Kaczyńskich. Ofiara wcześniej zdołała zabezpieczyć 50 tysiaków tak ,że nikt nie może ich znaleć.
8. Bo dla mnie Barbara Blida była osobą uwikłaną w aferę węglową i popełniła samobójstwo aby uniknąć procesu sądowego i więzienia. I nie robią na mnie wrażenia retoryczne sztuczki niektórych polityków i mediów , które opisując śmierć Barbary Blidy starannie unikają słowa samobójstwo , zastępując go sztucznie brzmiącym "zginął człowiek" w domyśle został zabity przez IV RP.
9. Bo wierzę, że mimo ostrej niekiedy populistycznej retoryki , która mi się nie podoba -lecz traktuję ją jako trwającą od 2 lat kampanię wyborczą mającą na celu spolaryzowanie sceny politycznej tak, by dwie centroprawicowe partie o podobnym początkowym elektoracie przejęły prawie cały tort ,który jest do zgarnięcia- J. Kaczyński jest ideowym politykiem działającym pragmatycznie.
10. Bo wolę stan w którym Lech Kaczyński nie jest prezydentem wszystkich Polaków. Wolę żeby reprezentował w sposób właściwy i rzeczywisty interesy większości, która dała mu mandat. Mam dość rządów prezydentów podobnych do fasadowego poprzednika , który rzekomo był prezydentem wszystkich czyli nikogo.
W rzeczywistości poza retoryką dbającym o własne oraz towarzystwa interesy, co dobitnie można zobaczyć było przy sprawie Sobotki. Mam dość polityki białej flagi i poklepywania w kontaktach z dużymi państwami Uni Europejskiej.
11. Bo nie zepsuli gospodarki jak obiecała PO.
12. Bo nie liczyłem w wyborach w 2005 , że wybudują 2mln meszkań. Tak samo jak nie liczyłem wcześniej na 100 mln od Wałęsy i na mieszkania dla młodych od Kwaśniewskiego, nie licznę też na Irlandię w wersji Platformy.
13. Dlatego, że nie podoba mi się wysoce prawdopodobny powrót do elitaryzmu oraz wpływu ośrodków skupionych wokół "Gazety Wyborczej i "Polityki". A oddając głos na PO mógłbym się przyczynić do powrotu postkomunistów oraz ich pokoleniowych spadkobierców do koryta. Poza tym wydaje mi się , że PO w najbliższej przyszłości podążając za swoim nowym poLIDowym elektoratem stanie się partią centrolewicową. Zgadzam się także z prof. Krasnodębskim ,że głosując na PIS wiem, że rządził będzie Kaczyński, głosując na Tuska nie mam pewności , kto faktycznie będzie pociągał za sznurki.
14. Bo Kaczyński zmarginalizował dwie najbardziej awanturnicze partie populistyczne w sejmie Samoobrone i LPR .
15. Bo wiem że rewolucja wymaga ofiar i jeżeli zostaje zamknięty lekarz łapownik
to widzę co najmniej dwa aspekty tego zdarzenia.
Pierwszy jest taki, że będzie co najmniej w najbliższym czasie jeden lekarz mniej w zawodzie.
Drugi ,że wielu innych lekarzy i urzędników zrezygnuje wzięcia łapówki . To spowoduje powolną acz nieuniknioną zmianę mentalności obywateli i usunięcie korupcji z życia publicznego.
Argumentem za jest raport Amnesty International , w którym po raz pierwszy od roku 1989. osuwający się w dół wskaźnik w roku 2007 skoczył w górę , świadcząc o dobrym kierunku zmian.
16. Bo nie zgadzam się z prof. Osiatyńskim ,że lepsi złodzieje niż Kaczyńscy ,ale rozumiem dlaczego to powiedział.
A jeśli rzeczywiście wybór ma być pomiędzy tymi co znają się na gospodarce ale kradną a tymi co się nie znają ale nie kradną. To wybieram tych drugich licząc na to, że nauczą się pierwszego a nie drugiego.
17. Bo oceniając rzeczywistość muszę zastosować współczynnik korekcyjny na nierówne traktowanie Kaczyńskich w stosunku do innych polityków przez część mediów.
Najlepiej widać to na przykładzie stosunku mediów do urzędujących prezydentów
Kwaśniewskiego - gdy relacje dotyczące pijanego prezydenta w Charkowie z trudem przedostawały się do opinii publicznej - i Kaczyńskiego gdy karykaturowano każdy niezgrabny ruch i potknięcie a pozytywne cechy charakteru jak wysokie poczucie sprawiedliwości, sprawność, pracowitość, efektywność reinterpretować na zacietrzewienie, mściwość, zapalczywość czy autorytaryzm.
18. Bo widziałem jak "Pokolenie Szkła Kontaktowego" zostało zmanipulowane
A głosując jak apelują Lis, Najsztub, Wojwódzki czy Żakowski dawałbym im legitymację obiektywizmu.
19.. Bo...na tym poprzestanę choć myslę ,że mógłbym tak jeszcze długo
Żle się dzieje w państwie POlskim
Wieśniak (89.167.65.xxx)
13.03.10, 09:14
Żle się dzieje w państwie POlskim
Wieśniak (89.167.65.xxx)
13.03.10, 09:14
Jak już Korniszon wygrzebał Walendziaka. A słupki wciąż rosną i dalej potrzeba nowej papugi. Dotychczasowe juz nie starczają? Dziwne ale prawdziwe aż do bólu.
kluczem jest BIOTON
dawo (95.49.71.xxx)
13.03.10, 09:39
kluczem jest BIOTON
dawo (95.49.71.xxx)
13.03.10, 09:39
walendziak jest w radzie nadzorczej BIOTONU firmy należacej do krauzego i dlatego go tak broni, jesli administrator jeszcze raz usunie tą informacje bedzie sie smażył w piekle
SALON krwawi
Marek (79.185.244.xxx)
13.03.10, 09:59
SALON krwawi
Marek (79.185.244.xxx)
13.03.10, 09:59
Następny wyciągnięty z kapelusza ekspolityk, aby tylko dokopać Kaczyńskim. Niestety nie te czasy Panie Walendziak, ludzie już wiedzą, że jesteś na usługach SALONU
wcw
s3 (94.75.71.xxx)
13.03.10, 10:04
wcw
s3 (94.75.71.xxx)
13.03.10, 10:04
W papierowym wydaniu, te jego wynurzenia brzmią jeszcze gorzej, po prostu przerażają, ale to nie Kaczyńscy przerażają, to przeraża Walendziak. A swoją drogą, jak on mógł funkcjonować w PiS?
Zero obiektywizmu
wodzu1976@interia.pl (83.11.99.xxx)
13.03.10, 10:30
Zero obiektywizmu, krytykuje PiS bo jego szef stracił kordon ochronny i gdy musiał pracować bez parasola ochronnego służb to stracił xx% majątku.
Zero obiektywizmu
wodzu1976@interia.pl (83.11.99.xxx)
13.03.10, 10:40
Zero obiektywizmu, krytykuje PiS bo jego szef stracił kordon ochronny i gdy musiał pracować bez parasola ochronnego służb to stracił xx% majątku.
Wieslaw Walendziak
Hanka (84.226.253.xxx)
13.03.10, 10:47
Wieslaw Walendziak
Hanka (84.226.253.xxx)
13.03.10, 10:47
Wszystkie rece na poklad. Trzeba wyciagnac dawnych znajomych pokrzywdzonych. Przypominam, ze PO rzadzi juz trzeci rok i nikogo nie interesuja sprawy poprzedniego rzadu. Obecny zrobil juz wystarczajaco szkod. Ale przyjaciel poprosil wiec sie pan Walndziak zmeldowal z krytaka srzsdu dprzed trzech lat. Oj cis brzydko tu pochnie
Bierz przykład z kobiet
Bogumił (89.167.65.xxx)
13.03.10, 11:16
Bierz przykład z kobiet
Bogumił (89.167.65.xxx)
13.03.10, 11:16
lekkich obyczajów. One całe życie stoją pod tą samą latarnią i każdego z forsą małą czy dużą traktują jednakowo.
tabloid
nus (156.17.91.xxx)
13.03.10, 11:25
tabloid
nus (156.17.91.xxx)
13.03.10, 11:25
Osobnik do wynajecia ! Kto chce jeszcze cos uslyszec zlego na PiS czy Kaczynskiego, tu jestem. Najpierw wyciagneli Giertycha, teraz strasza tym zalosnym bylym "politykiem", ktory szybko uciekl do biznesu bo mu tam lepiej zaplacili. Co sie dzieje z ta gazeta, czy jedyna istotna sprawa polityczna jest PiS czy cech charakteru Kaczynskiego ? Zajmowanie sie powaznymi problemami przekracza juz mozliwosci tabloidalnych pismakow...
Pis a prawda
Kryst (195.93.60.xxx)
13.03.10, 11:31
Pis a prawda
Kryst (195.93.60.xxx)
13.03.10, 11:31
Pisowcy tu piszacy, nie moga strawic madrej wypowiedzi Walendziaka, odslaniajacej prawdziwe oblicze oblakanych przywodcow IV RP.
Nie dziwie sie tym malym pieskom ,tutaj zajadle atakujacych Walendziaka za jego wypowiedz - te pieski sa tak samo podle jak ich ulubieni bracia Kaczynscy.
Podlosc nie moze zniesc prawdy. Podlosc pisowska chce prawde zabic.
Jeszcze jeden pokrzywdzony, odrzucony i podsłuchiwany. Biedny ten Walendziak.
Ścigany. (83.21.130.xxx)
13.03.10, 11:39
Jeszcze jeden pokrzywdzony, odrzucony i podsłuchiwany. Biedny ten Walendziak.
Ścigany. (83.21.130.xxx)
13.03.10, 11:39
Tyle krzywd wszelakich doznał. Zapewne był też bity po głowie przez wstrętnych Kaczorów.
Panu Walendziakowi, po tylu latach krzywd i upokorzeń, proponuję na otarcie łez- wstąpić do PO.
Wpisowe tylko 10zł.
No, taki Walendziak jest właśnie z natury zły
. (217.98.20.xxx)
13.03.10, 11:48
No, taki Walendziak jest właśnie z natury zły
. (217.98.20.xxx)
13.03.10, 11:48
Kala rękę, która go niegdyś karmiła.
KTO ZAPŁACIŁ ZA WYWIAD?
Calpe (83.6.5.xxx)
13.03.10, 11:56
KTO ZAPŁACIŁ ZA WYWIAD?
Calpe (83.6.5.xxx)
13.03.10, 11:56
Biorąc pod uwagę fakt, że czarny PR na skalę tego wywiadu kosztuje dziesiątki tysiące złotych, można zapytać - kto wyłożył kasę??? Akcjonariusze pisma, Walendziak, Platforma Antyobywatelska, Stowarzyszenie "Sowa", Zygmunt Solorz, a może inny oligarcha?
Gocłowski
Ludojad (62.225.175.xxx)
13.03.10, 12:28
Gocłowski
Ludojad (62.225.175.xxx)
13.03.10, 12:28
Najpodlejsi są zdrajcy
Walendziak|+Bioton=Krauze
KL (89.230.206.xxx)
13.03.10, 13:46
Walendziak|+Bioton=Krauze
KL (89.230.206.xxx)
13.03.10, 13:46
Pomijam treść wywiadu ale Walendziak pracował (moze nadal pracuje) w spółce Krauzego chyba Biotonie ... to tyle na temat obiektywnosci
*** koniec PO bliski ***
b. PO z Lublina (85.219.142.xxx)
13.03.10, 14:52
*** w 2011 nie będzie już żadnego PO *** bo... PO zna sie tylko na "zamiataniu" problemow Polski i na wyslugiwaniu sie Rosji i Niemcom, ewentualnie innym jeszcze, za pieniadze. Czytajcie na niezalezna.pl / Gazeta Polska ten numer ile Bielecki zalatwil mafii wloskiej z Kalabrii, a ile -- jak zwykle Rosji. NASZYM KOSZTEM... PS. Nie pracowałbym za żadne skarby w firmach WSI...
I co się tak ekscytujecie?
marta (89.230.208.xxx)
13.03.10, 15:45
I co się tak ekscytujecie?
marta (89.230.208.xxx)
13.03.10, 15:45
Czytam, że ktoś uważa, że 13zł. na dzień na jedzenie to rarytas. Czytam, że po raz kolejny ta sama banda oszołomów walczy o władzę. A ludzie się ekscytują, jakby to był jakiś program TV, a nie nasza przyszłość. Skoro od ponad 20 lat ci sami ludzie zmieniając tylko stołki doprowadzili do całkowitego rozwalenia przemysłu, sprzedaży wszystkiego co się dało i do takiego upodlenia ludzi, że cieszą jak pójdą po tę jałmużnę w kwocie 1000zł. za miesiąc pracy, to dochodzę do wniosku, że mamy takich rządzących, bo na innych nie zasługujemy. I niech nikt nie pisze bzdur, że to wybór mniejszego zła. Bo w takie bajki można było wierzyć kiedyś, dzisiaj to już zabawa w bagnie tych samych wyrywających sobie władzę ludzi mających "w wielkim poważaniu" naród, których na nich głosuje. Co do kota, to nie znam się, ale zdecydowanie najgorszym, najbardziej okrutnym zwierzakiem jest człowiek.
gość nic nie wspomina ....
mark (80.51.94.xxx)
13.03.10, 16:59
gość nic nie wspomina ....
mark (80.51.94.xxx)
13.03.10, 16:59
o tym co jego pryncypał Krauze robił z Kaczmarkiem w Mariotcie o czym było spotkanie ? Normalnie wstyd patrzeć jak kasa miesza w głowie. Pamiętam artykuł Króla z KPN który też pracuje u Krauzego i też go bronił.
Walendziak.
rypioze (83.6.234.xxx)
13.03.10, 17:33
Walendziak.
rypioze (83.6.234.xxx)
13.03.10, 17:33
Lizusek swego pryncypała.O Mariottcie zapomniał?