Tomasz Rowiński (83.6.11.xxx) 29.09.08, 19:38
Rada Rodziców
czyli jak za pieniądze rodziców kupić sobie przychylność sekretarki i jak za pomocą sekretarki mieć wpływ na dyrektora szkoły tak aby dziecko przewodniczącego rady rodziców było objęte ochroną przed wymagającymi nauki nauczycielami a każda pała po rozmowie z dyrektorem szkoły była neutralizowana czy nawet zmieniana ?
Niemożliwe ?
Możliwe.
Wyżej opisana metoda działa doskonale od co najmniej 2000 roku w jednym z warszawskich liceów.
Zmieniają się przewodniczący po właściwym ukończeniu szkoły przez ich dzieci i przychodzą nowi.
Bardzo szybko poznają zasady , że :
- trzeba zatrudnić sekretarkę jako kasjera rady rodziców
- nie widzieć , że pożycza pieniądze rady rodziców na swoje osobiste wydatki
- płacić kasjerowi co najmniej 500 zł miesięcznie bez względu na stan kasy i ilość uczniów w szkole ( potencjalnych dawców wpłat)
- zgadzać się na wydatki realizowane przez kasjera bez żadnej kontroli czy akceptacji ze strony rady rodziców ( prezenty dla dyrektora czy lubianych przez sekretarkę nauczycieli – też niech przecież wiedzą komu zawdzięczają prezent)
- sporządzać raporty kasowe niewłaściwie - tak aby nikt nie mógł po pewnym czasie dociec na co były przeznaczone określone kwoty ( brak jakichkolwiek opisów na rachunkach czy fakturach)
- zatrudniać księgową , która musi z założenia akceptowac każdy wydatek kasjera (czytaj sekretarkę) jak również nie kometowac braku opisu na rachunku- po dokonano zakupu dla kogo , jaki cel) mieć rażąco mniejsze wynagrodzenie od kasjera
- zatrudniać księgową , która nie będzie zwracała uwagi , że w kasie powinno być załóżmy – 4000 zł , ale kasjer wziął tą sumę kolejny raz w kolejnym miesiącu na swoje wydatki i nie można realizować statutowych celów i wydatków rady rodziców (kasjer po pewnym czasie oczywiście zwraca te pieniądze i po pewnym czasie znów je pożycza i tak „w koło Macieju”
- Przy malejącej ilości uczniów księgowemu nie wolno zwrócić uwagi , że w kolejnym roku szkolnym pieniądze zebrane od rodziców na działalność statutową rady rodziców wystarczą jedynie na wypłatę dla kasjera i księgowej - na statutową działalność pieniędzy zabraknie
- Za zgłoszenie propozycji obniżenia uposażenia dla kasjera i księgowej (złożoną przez księgową) ze względu na malejącą ilość uczniów a tym samym wpłat na radę rodziców – w trybie natychmiastowym zwolnić księgową
- Jeżeli „zdażył” się przewodniczący rady , który nie chciał tolerować postępowania kasjera ( czytaj sekretarki ) to za pomocą dyrektora - dalej , pomówień , cichego oczerniania - doprowadzić do usunięcia tak dziwnego przewodniczącego
- Teraz w tej szkole przewodniczący wybrany i uświadomiony przez sekretarkę „wybiera się sam” rodzice jak zwykle są zajęci swoimi sprawami i nie mają czasu ani ochoty brać udziału w spotkaniach czy wyborach władz rady rodziców
- Ta degrengolada trwa nadal , brak kontroli ze strony rodziców powoduję , że pieniądze umiejętnie wybierane dla wybrańców nie są w żaden sposób kontrolowane
- Dzieci w szkole zamiast korzystać z finansowego wsparcia ich potrzeb ( dodatkowe lekcje językowe , dokształcanie , pomoc materialna dla najbiedniejszych uczniów, wycieczki szkolne , basen, itp....) są w cyniczny sposób okradane a niczego nieświadomi rodzice wpłacają kolejne kwoty
A co ? Niemożliwe ?
Możliwe.
Za pieniądze rady rodziców kolejna „samowybierająca się” przewodnicząca rady „kupuje”przejście do następnej klasy swojego dziecka.Przy tym ogłasza ,że jest pracownikiem MSWiA i czuje się bezkarna.
Wypada tylko pogratulować cynizmu , bezczelności połączonej z bezkarnością – przede wszystkim Pani Sekretarce , która jako organizatorka potrafi wychować tak dyrektora szkoły, że razem zapominają o odpowiedzialności karnej.
Czy to kogokolwiek obchodzi ?
Brawo panie Duda
Renata
NOBEL SIE W GROBIE PRZEWRACA SŁYSZĄC TEGO KRETYNA. »
PANIE GENERALE
MAX- WYBORCA PIS
NAPISZĘ TAK JAK ZA ROK ZOBACZĘ TYLU GENERAŁÓW DYWIZJI ILE JEST DYWIZJI TO POWIEM ZE WARTO BYŁO SIĘ PANU Z TYMI LUDZI ZADAWAĆ !!!- PAN TO CZYTAJĄC WIE PEWNIE CO MAM NA MYŚLI!! A CO DO WOJSKA ZAWODOWEGO TO WIE PAN DOBRZE JAK I JA ŻE NAS PODATNIKÓW CZĘSTO ZBYT CZĘSTO WOJSKO I NADZÓR CYWILNY OSZUKIWAŁO ! - ALE WIEM ZE TO NIE PANA WINA !!
»
Panie Gosiewskie
eetam
Niezłe jaja! »
PSA
64 latek
W wieku 64 lat po ostatnim badaniu PSA miałem 0,94.
Czy wynik jest prawidłowy?,czy nie za niski?
Mam jednak jakieś problemy jak wstanę to natychmiast
muszę odwiedzić Wc.Gdy jest wilgotnie na polu to też
mam ciągłe parcie.Gdy wracam do domu to już tak mnie pili,
że drzwi otwieram w wielkim pośpiechu. Mimo, że jeszcze
mógłbym pochodzić ale podejście do drzwi uruchamia u mnie
ten efekt pilności załatwienia tego obowiązku.Może mi coś
dodatkowego dolega w tym temacie. »
Nie ma jeszcze generalnej decyzji - most, czy tunel?
wit
Nie wprowadzajcie w blad. Dopiero w 2012 roku ma zapasc decyzja, czy przeprawa ma przebiegac mostem czy tunelem.
Zrodlo: http://www.femern.de/ »
Generalnie jestem zdania, że ...
pracowniczka
Baby w wszelkich instytucjach wprowadzają więcej chaosu i intryg niż korzysci. »
Tak też się przeżyje
cirano
Okradał naiwne kobietki, a następnie robił "pielgrzymke" do Częstochowy, spowiadał się, i już czysty podrywał nową narzeczoną. Iście polski scenariusz »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie PolskaTimes.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.