Polska » Forum » Fakty » Dyskusja

Byłem w Anglii, zostałem okradziony (14)

spokojny 08.02.12, 14:45

Oburzamy się na „złych Holendrów“ ale z moich doświadczeń podczas pobytów za granicą niestety obraz „dokonań” naszych polskich rodaków jest często wątpliwy. Byłem w Anglii, zostałem okradziony. Przez kogo? Kolegów z pracy, a byli wśród nich Afrykańczycy z różnych krajów, Turcy ale niestety zrobili to Polacy. A jeden z moich polskich „kolegów” wyjechał w inne miejsce a potem przychodzi do mnie Afrykańczyk i pyta jak się przyrządza te polskie zupki w proszku, które od Polaka kupił a to były groszowe kisiele a nie jakieś zupy. Czyli znowu oszukaństwo.

No i jak jestem za granicą to mam po usłyszeniu mowy ojczystej biec do gościa z okrzykiem „witaj rodaku”? Nie robię tego, bo tylko bluzgi słychać a jak gdzieś jakieś grupki się tworzą podpite to często Polacy. Owszem Holender, Niemiec czy Anglik też chleją i to na potęgę. Ale w chałupie czy knajpie a nasi gdzieś ordynarnie pod sroczem żeby potem polewać ciepłym moczem trawniki przy Wiktoria Station w Londynie.

Wstyd, chamstwo i złodziejstwo. A potem się dziwimy, że Amerykanie nam wiz nie dają. A jak mają dawać skoro ludzie idą do ambsady USA jako „turyści” w kombinezonach roboczych i z wiertarką pod pachą.

Rozwiń Byłem w Anglii, zostałem okradziony spokojny 08.02.12, 14:45
Rozwiń Prawda, nie ma sie czym chwalic. veteran (84.143.235.xxx) 08.02.12, 16:07
Rozwiń NIe popieram działań PVV, ale... Krk_r_22 (77.236.9.xxx) 08.02.12, 16:28
Rozwiń Brawo Wilders. Tonald Dusk (89.13.187.xxx) 08.02.12, 17:41
Rozwiń Plus jest tego taki, że :) (178.36.198.xxx) 08.02.12, 18:07
Rozwiń ... baza w Polsce jest "nie do wyczerpania" . (46.5.82.xxx) 08.02.12, 19:35
Rozwiń DYSKRYMINACJA RASIZM TORTURY WYKANCZANIE Z PREMEDYTACJA STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM INWALIDOW KOBIET D RODZINA TORTUROWANA WYKANCZANA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE I WSPOLPRACUJACY Z NIMI PRZE (80.185.162.xxx) 08.02.12, 20:24
Rozwiń Egoizm Holendrów i apel o lepsze wykształcenie w Polsce Iwona (84.10.157.xxx) 08.02.12, 20:33
Rozwiń Iwona mówię spokojnie: przeciętnego Holendra nie obchodzi spokojny 09.02.12, 09:20
Rozwiń Niestety.. Lipovsky (78.10.112.xxx) 09.02.12, 09:52
Rozwiń To ciekawe Elaśka69 (84.24.182.xxx) 10.02.12, 09:22
Rozwiń @Tak jest Elaśka69, weźmy się i spokojny 10.02.12, 15:59
Rozwiń Holendrzy znaja polskie slowa!! szkoda ze to tylko przeklenstwa! dwa pochodzenia- POLSKA krew, (84.24.211.xxx) 17.02.12, 11:12
Rozwiń polacy w holandi ans (77.114.117.xxx) 29.04.12, 10:53

regulamin

gadka szmatka
Reimund szkoda gadki, takich kobiet sa setki i zadna niezwodzi, klamie i oszukuje,,, szkoda tylko dziecka »

Tak też się przeżyje
cirano Okradał naiwne kobietki, a następnie robił "pielgrzymke" do Częstochowy, spowiadał się, i już czysty podrywał nową narzeczoną. Iście polski scenariusz »

PANIE GENERALE
MAX- WYBORCA PIS NAPISZĘ TAK JAK ZA ROK ZOBACZĘ TYLU GENERAŁÓW DYWIZJI ILE JEST DYWIZJI TO POWIEM ZE WARTO BYŁO SIĘ PANU Z TYMI LUDZI ZADAWAĆ !!!- PAN TO CZYTAJĄC WIE PEWNIE CO MAM NA MYŚLI!! A CO DO WOJSKA ZAWODOWEGO TO WIE PAN DOBRZE JAK I JA ŻE NAS PODATNIKÓW CZĘSTO ZBYT CZĘSTO WOJSKO I NADZÓR CYWILNY OSZUKIWAŁO ! - ALE WIEM ZE TO NIE PANA WINA !! »

Sponsoring
StaN A już myślałem,że Adamowicz ze swoich prywatnych funduszy zasponsoruje ten film,przecież jest bogatym człowiekiem a swoją karierę zaczął od uwielbiania Wałęsy. »

Brawo panie Duda
Renata NOBEL SIE W GROBIE PRZEWRACA SŁYSZĄC TEGO KRETYNA. »

Kowalczyk i Lis
GAMA Pan Lis stara sie ostatnio pisać takie rzeczy, które nie narażają go z jakiejkolwiek strony politycznej. Lis jako chytre zwierzę unosi nos do góry i węszy z której strony pochodzi jakaś woń. Na razie nie może wyczuc co się świeci, wieć pisze dyrdymałki. Praca w TV2 jest bardzo niepewna, a zatrudnienie przez Polsat czy TVN jeszcze bardziej niepewne. Dlatego chytry Lis zabrał sie za tematy politycznie obojętne (na których się zresztą nie zna). Proszę węszyc dalej Panie Lisie! »

Wywiad z R.Kaliszem
sympatyk Dobrze, że nie startuje Pan w wyborach prezydenckich. Pan już nic nie musi, wiec jak Pan sobie wyobrażał sprawowaniw urzędu?? Dobrze by się stało, gdyby niektórzy działacze lewicy(SLD) zechcieli zrozumieć, że wyborcy oczekują jasnych, lewicowych przesłanek. To ma być: oddzielenie kościoła od państwa, unieważnienie konkordatu, ograniczenie wyprzedaży resztek majątku narodowego, itd, itp. Jeśli SLD nie nakreśli jasnych sformułowań ideowych, staniecie się partią zydelkową(nawet nie kanapową). Już 2001 roku nie wsłuchałiście się w głos narodu, tymsamym tracąc elektorat. Źle byliście postrzegani włócząc się po prawicowych salonach. Niech lewica wróci do socjalistycznych korzeni, a nie brata się z liberałami i konserwatystami. Tylko pracą u podstaw możecie odbudować zaufanie społeczne i zyskać nowych sympatyków w młodym pokoleniu. »

Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie PolskaTimes.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.