Polska » Forum » Dyskusja

bogaci czy biedni ? (2)

byf (156.17.91.xxx) 25.01.12, 14:00

Dodajmy jeszcze biblioteke Akademii Medycznej i mamy niezle pieniadze. Mozna bylo chyba pomyslec o bibliotece srodowiskowej, naukowej ale przeciez jestesmy bogaci.. Gdyby tak polowe tych pieniedzy, ktora na biblioteki w sumie przeznaczono wydac na aparature badawcza to bylaby radosc...

Rozwiń bogaci czy biedni ? byf (156.17.91.xxx) 25.01.12, 14:00
Rozwiń Bibliotech mru (178.235.24.xxx) 25.01.12, 16:54

regulamin

w
w wyobrazcie sobie, ze jest calkiem sporo ludzi, ktorzy na sama mysl o Euro mają mdłości i w czasie meczów będą z wielką frajdą iść do parku, gdzie większość motłochu będzie siedzieć przed telewizorem. CO za róznia czy polacy wyjda z grupy cz nie, czy ywgra holandia niemcy czy anglia? ZADNA. A czas zmarnowany przed telewizorem nikt nie zwroci! »

A2 to bubel
Sybirak 45 lat przeoracowałem w budownictwie, więc proszę mi pokazać choć jedno kryterium jakości wyspecyfikowane w projekcie tej drogi. Dziś media donoszą o projekcie nowelizacj Prawa zamówień publicznych, a ja nadal twierdzę, ze to będzie następny bubel prawny, bo nowelizaxja bubla musi być bublem. Żeby stworzyć dobre prawo zamówień publicznych, trzeba poprosić Anglików o pomoc. Czemu Anglików? No bo Anglia posiadała system przetargowy 50 lat przed powstaniem UE i 10 lat przed powstaniem korupcjogennego i kryminogennego PZP. »

gadka szmatka
kalinka po co ona tam potrzebna,,,,, niech sie wypcha,,,, »

Aktorki
ja A tych pieciu chlopow, to co to za aktorki? A wogole byc pieknym chlopem, to nie byc chlopem! »

komitet honorowy
nostalgia Członek 1 Bydło zajmuje znów spore areały, żalił się swemu stadu ( falsetem) osioł stary Więc w imię miłości czas dorżnąć watahę, pal sześć żałobę, Wajda - szkoda chwili! podpisał: prof. uzurpator,mistrz obelg, spec od nekrofilii członek 2 Miarka się przebrała,NA WOJNĘ RODACY, - z komuną też tak walczyłeś? nie było czasu, miałem mnóstwo pracy. członek 3 Ktoś smagać biczem satyry dziś pragnie, marzy być wyższym, spełniać unii normy i choć poezję nurza w partii bagnie, na nic karłowi koturny, platformy. O kim to mowa? »

tenis
oburzony czytelnik przeczytane w prasie pod zdjiciem Dunki Wozniacki do jednego z tekstow Huberta Zdanowicza: " dla swiata Caroline Wozniacki, dla nas Karolina Wozniacka" - wiec pytam kto dal temu panu prawo wypowiadac sie chocby w moim imieniu?!, zdanie to co najwyzej powinno brzmiec: "dla swiata ( a my/ja jestesmy organiczna czescia tego swiata ) Caroline Wozniacki, dla Huberta Zdanowicza Karolina Wozniacka", wiec pytam sie wlascicieli gazety, kto zatrudnil dziennikarza o duszy niewolnika, ktory za nic ma polskie symbole narodowe i jeszcze do tego ma czelnosc wypowiadac sie za innych?!. powyzsze odnosi sie rowniez do absurdalnego okreslenia "nasza" w stosunku do dunskiej tenisistki, i oczywiscie zadnemu polskiemu kibicowi ( zaslugujacemu na to miano ) nie przyszloby nawet do glowy kibicowac dunskiej tenisistce, nawet gdyby wogole nie bylo polskich tenisistek wg mnie pisanie o duzym roczarowaniu ( wiadomo ze kibice chcieliby jak najwiecej) w przypadku najlepszej polskiej tenisistki jest duza przesada, rozniaca miedzy 10 a 14 miejscem nie jest duza zwlaszcza gdy sie wezmie pod uwage kontuzje i to w kraju bez jakichkolwiek sukcesow tenisowych od wielu dziesiecioleci ( przed Radwanska pierwsza 10 mogla byc jedynie malo realnym marzeniem kibicow), a najlepsza 5 to byl cel, a cele chyba musza byc odpowiednio ambitne i nie powinny sluzyc jako punkt odniesienia do ocen, ani tym bardziej byc pretekstem do roszczen i pretensji, o szukaniu skandali na sile, to juz nie chce mowic, bo to okropny parafianizm - obluda, jak stad do nieba bram ( przypomne ze np. Federer wzial w obrone Serene Williams nawet gdy ta posunela sie - pod wplywem emocji - az do grozb karalnych wobec pani sedziny, a i kara za to na nia nalozona byla bardzo symboliczna, i na pewno nie bylo nawet niewielkiej czesci tego oburzenia jakie sie w Polsce robi niemal z niczego ) »

A gdzie błysk geniuszu?
NorvidNH Wszystko to fajne i zasłużone,ale obiektywizmu mało! Każdy w tym kraju musi być taki jak pan Mann? Oceny to uniki. ale zawsze z prądem i na paluszkach jak luba myszka! Zero oliwy do szamba rozrywki. »

Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie PolskaTimes.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.