dimitris /Ateny (85.75.125.xxx) 28.11.11, 08:01
"Grupie Belojannisa" zarzucono szpiegostwo na rzecz ZSRR, choć jedyny dowód stanowiła radiostacja, a przyznał się do jej posiadania ktoś inny. Dzięki takiemu oskarżeniu, można było skierować sprawę do sądu wojskowego (w cywylnym nie zapadłyby wyroki śmierci, za samo uczestnictwo w KPG). Na otwartym dla prasy procecesie, Belojannis wypowiadał się tak wybitnie humanitarnie, że intelektualiści całego świata, ale także zwierzchnik greckiego episkopatu, zaczęli powszechnie domagać się ułaskawienia - przysłano ponad 250 tysięcy takich telegramów i to ze środowisk niekoniecznie lewicowych intelektualistów. Król Paweł, zaniepokojony o powszechne oskarżanie go samego o krwiożerczość (po krwawej wojnie domowej, z napalmem i tak oczywiste), rozważał ugięcie się pod presją - skorzystanie z prawa łaski. Sprzeciwił się ambasador USA, oświadczając, że jeśli "grupa Belojannisa" nie zostanie stracona, USA nie będą już w stanie gwarantować istnienia władzy królewskiej w Grecji.
gadka szmatka
Reimund
szkoda gadki, takich kobiet sa setki i zadna niezwodzi, klamie i oszukuje,,, szkoda tylko dziecka »
Ręcznie nałożony filtr Google
K.S.
Nie "zniknęły" tylko został nałożony na nie filtr - one są nadal w wynikach wyszukiwania ;)
http://wojtektylus.com/nokaut-google-dla-porownywarek-cenowych/ »
Brawo panie Duda
Renata
NOBEL SIE W GROBIE PRZEWRACA SŁYSZĄC TEGO KRETYNA. »
PANIE GENERALE
MAX- WYBORCA PIS
NAPISZĘ TAK JAK ZA ROK ZOBACZĘ TYLU GENERAŁÓW DYWIZJI ILE JEST DYWIZJI TO POWIEM ZE WARTO BYŁO SIĘ PANU Z TYMI LUDZI ZADAWAĆ !!!- PAN TO CZYTAJĄC WIE PEWNIE CO MAM NA MYŚLI!! A CO DO WOJSKA ZAWODOWEGO TO WIE PAN DOBRZE JAK I JA ŻE NAS PODATNIKÓW CZĘSTO ZBYT CZĘSTO WOJSKO I NADZÓR CYWILNY OSZUKIWAŁO ! - ALE WIEM ZE TO NIE PANA WINA !!
»
Lotnisko na Haiti
Luciano
jes tak zapakowane ze nie przyjmuje samolotow. Te ktore jednak przylecialy, czekaja godzinami, krazac nad lotniskiem na pozwolenie ladowania. Co bedzie jak TU-tce zabraknie paliw? »
Krzyż był nie poświęcony?
Sokrates
To dlatego tyle szatanów było tam czynnych. »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie PolskaTimes.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.