Festiwal Smaku 2017 w Lublinie. Ormiańskie gołąbki, włoskie ostrygi i inne smakołyki (ZDJĘCIA)

AP
Europejski Festiwal Smaku 2017 w Lublinie
Europejski Festiwal Smaku 2017 w Lublinie Anna Kurkiewicz
Do Lublina powoli zjeżdża gastronomia z całej Europy. Trwający od poniedziałku Europejski Festiwal Smaku zaprasza do swoich stołów i częstuje jedzeniem.

Przyprawy z różnych zakątków świata, najlepsze sery podhalańskie czy miody. Festiwalowe stragany, które stanęły na Krakowskim Przedmieściu i ulicach Starego Miasta w Lublinie uginają się od przysmaków. Póki co króluje kuchnia ormiańska z nalewkami, pierożkami, mięsami czy pieczonymi warzywami ale powoli zaczynają rozkładać się również i związane z włoskim motywem przewodnim stoiska. Przy Placu Łokietka Lublinianie mogą już spróbować małż i ostryg przywiezionych prosto ze słonecznej Italii, trochę dalej dla miłośników alkoholi stoi rozstawiony stragan z włoskim winem prosecco.

Na stoiskach można kupić produkty, które mogą się przydać do samodzielnego gotowania w domu lub spróbować gotowanych na miejscu potraw, serwowanych przez kucharzy z między innymi Włoch, Armenii czy Węgier. Lublinianie na miejscu znajdą również plenerowe stoły z krzesełkami, przy których spokojnie mogą zjeść zakupiony posiłek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Festiwal Smaku 2017 w Lublinie. Ormiańskie gołąbki, włoskie ostrygi i inne smakołyki (ZDJĘCIA) - Kurier Lubelski

Wróć na i.pl Portal i.pl