Spróbować można przysmaków z różnych zakątków świata, m.in. hiszpańskich empanad.
- To pierogi z pieca robione z kruchego ciasta na bazie piwa i oliwy - tłumaczą właścicielki food trucka z hiszpańskimi przysmakami. - Przygotowujemy różne farsze, najbardziej hiszpański to tuńczyk w pomidorach, ale mamy też np. bakłażana w pomidorach. Podczas poprzedniej edycji imprezy sprzedałyśmy tysiąc empanad.
Katarzyna Odura z Łodzi drugi raz skusiła się na uliczne przysmaki.
- Zdecydowałam się na ciasto z maki owsianej i czekolady, a także hummus i chili - mówi łodzianka. - Chili mnie zawiodło, było nieco mdłe. Fajnie, że w Łodzi odbywa się taka impreza.
Z Katarzyną Odurą przyszła Kamila Kowalczyk, dla której był to debiut na festiwalu ulicznego jedzenia.
- Nie mam porównania z poprzednimi edycjami, ale bardzo mi się tu podoba - podkreśla Kamila.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?