Prawdziwą lekcję wybornej kuchni i dobrego smaku dało dwóch mistrzów patelni - Mateusz Kowalski i Michał Sławik z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu. W ubiegły piątek (18 listopada) w Warszawie wygrali trzecią edycję konkursu "Zgotuj sobie sukces", organizowanego przez MAKRO Cash&Carry i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Dwójka wrocławian zapewniła sobie zwycięstwo, przygotowując: confit z łososia na sosie sałaciano-ziołowym z risotto borowikowym, comber z królika na pikantnej salsie z avocado i fusili w sosie porowo-ziołowym.
W nagrodę otrzymali 10 tys. złotych, miesięczny staż w pięciogwiazdkowym hotelu w Portugalii a także, co najważniejsze, będą reprezentować Polskę na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. W konkursie "Zgotuj sobie sukces" wzięło udział 75 drużyn z całej Polski.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?