- W podziemiach planujemy otworzyć restaurację oferującą świeżo warzone piwa niepasteryzowane - mówi Janusz Konieczny, dyrektor Browaru w Cieszynie.
W Browarze zapowiadają, że ze względu na obchody 1200-lecia legendarnego założenia Cieszyna zrobią wszystko, by większość prac zrealizować jeszcze przed Świętem Trzech Braci, czyli w połowie czerwca.
- Mam nadzieję, że wtedy Bracki Browar Zamkowy, choć ma "zaledwie" 164 lata, stanie jedną z największych atrakcji turystycznych 1200-letniego miasta - mówi Konieczny.
Cieszyński browar ma być kolejnym punktem tzw. turystycznego piwnego szlaku. Muzeum Browaru i Browar w Żywcu znalazły się na Europejskim Szlaku Zabytków Techniki jako tzw. punkty kotwiczne, co daje możliwość tworzenia własnej trasy śladem browarów.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?